Op 30 oktober wijzigt De Lijn Limburg haar aanbod. De dienstregeling wordt nog beter afgestemd op de schooluren en op de situatie op de weg.

Lijn 8 (Genk - Overpelt)

Enkele haltes krijgen een nieuwe naam: Gruitrode Royerplein wordt Gruitrode Phil Bosmansplein, Bree Stift wordt Bree Gerdingerpoort en Bree Molenstraat wordt Bree Zwembad. 

De halte Bocholt Oude Kerkstraat wordt verplaatst. Deze komt op de Kaulillerweg tussen de Lindestraat en Hoogstraat.

Op schooldagen (niet woensdag) zullen ritten 64 en 72, vertrek aan halte Overpelt Ursulinen om 16.10 uur en 16.47 uur, 15 minuten vroeger vertrekken. Dat is dus om 15.55 uur en om 16.32 uur.

Lijn 11 (Genk - As - Neeroeteren - Maaseik)

De dienstregeling is aangepast aan de situatie op de weg. Een aantal ritten komen enkele minuten vroeger of later aan de haltes. Raadpleeg de dienstregeling voor meer informatie. 

Ook de reisweg is gewijzigd. Op schooldagen zullen ritten 22 en 26, met vertrek aan halte Kinrooi H. Grafinstituut om 11.59 uur en 12.08 uur, niet meer via de Bosmolenlaan in Maaseik rijden, maar via halte Maaseik Plantage en Stationsstraat.

Rit 24 (enkel woensdag), met vertrek aan halte Maaseik Campus H en R om 12.02 uur, zal voortaan via Maaseik Van Eycklaan en halte Maaseik Plantage naar Neeroeteren rijden.

Deze lijn stopt voortaan aan een nieuwe halte Maaseik Schuurstraat. Deze halte is gelegen op de Diestersteenweg tussen de bestaande haltes Maaseik Kazerne en Maaseik Wurfeld. Deze halte ligt op wandelafstand van het ziekenhuis.

Lijn 33 (Genk - Meeuwen - Peer - Neerpelt)

De halte Peer College krijgt een nieuwe naam: Peer Scholencampus.

Op schooldagen zal rit 56, vertrek aan halte Neerpelt Station om 16.36 uur, niet meer rijden. Alternatief kan je rit 60 nemen. Deze rit vertrekt voortaan elke schooldag aan halte Neerpelt Station om 16.36  uur en rijdt verder naar Genk.

Rit 62, vertrek aan halte Neerpelt Station om 16.45 uur, zal 3 minuten later vertrekken. Dat is dus om 16.48 uur.

Lijn 40 (Genk - Gruitrode - Kinrooi)

De halte Bree 't Hasselt Kerk wordt niet meer bediend.

De halte Gruitrode Royerplein krijgt een nieuwe naam: Gruitrode Phil Bosmansplein.

Op schooldagen (niet op woensdag) zal rit 14, vertrek aan halte Maaseik Van Eycklaan om 17.01 uur, 2 minuten later vertrekken. Dat is dus om 17.03 uur.

Rit 5, vertrek aan halte Bree Busstation om 15.52 uur, zal niet meer rijden. Alternatief kan je lijn 14 b rit 8 nemen. Deze rit vertrekt ook aan halte Bree Busstation om 15.52 uur en stopt aan de haltes: Bree Brugstraat, Bree Kanaal Noord, Bree 't Hasselt Kerk, Bree Processieweg, Tongerlo Veestraat, Tongerlo Bosstraat, Tongerlo Kerkhofstraat, Tongerlo Vogelsdonk, Tongerlo Klaverblad, Kinrooi Luitestraat, Kinrooi Breeërsteenweg, Kinrooi Molenweg en Kinrooi Dorpsplein.

Raadpleeg de nieuwe dienstregeling online

Je kunt de nieuwe dienstregeling van uw lijn nu al raadplegen op www.delijn.be. Geef in de routeplanner een datum in na 30 oktober.    
Voor meer informatie kunt u ook steeds bellen naar De LijnInfo op het nummer 070 220 200 (0,30 euro/minuut).