Titel

Verbeter De Wereld - Een monoloog over het leven van Phil Bosmans

Gène Bervoets

Wanneer

Wanneer: 
07/12/2018 - 20:15
Prijs: 

€ 10,00 (abo), € 12,00 (vvk), € 14,00 (kassa)

Waar: 
den Ichter
Podium
Theatermonoloog “Verbeter de wereld” met jaar uitgesteld wegens ziekte Gène Bervoets. De voorstelling wordt hernomen op vrijdag 7 december 2018.

Heeft u reeds tickets voor deze voorstelling? Ze zijn nog steeds geldig voor de voorstelling in 2018. Past deze nieuwe datum niet? Dan krijgt u de reeds betaalde tickets terugbetaald.

"Wees jezelf, er zijn al anderen genoeg", "Praat niet recht wat krom is", "Een gelukkig mens is er twee waard": vijf jaar geleden overleed Phil Bosmans op net geen negentigjarige leeftijd.

Veel spreuken en aansporingen van deze charismatische frontman van de Bond Zonder Naam klinken nog steeds bekend in de oren. Stuk voor stuk ‘oneliners’ of ‘tweets’ avant la lettre die hij iedere maand tot in de Vlaamse huiskamers wist te brengen. De cijfers zijn dan ook ronduit indrukwekkend: zijn boek "Menslief, ik hou van je" uit 1972 kende tot nog toe maar liefst zesenvijftig drukken. Wereldwijd verkocht de priester-schrijver niet minder dan 10 miljoen boeken en zijn werk verscheen in wel zesentwintig verschillende talen.

Hoe beroemd en populair Phil Bosmans ook was, er is tot nu toe weinig bekend over de mens die achter de filantroop en wereldverbeteraar schuilging. Deze theatermonoloog is geschreven op basis van een uitgebreid bronnenonderzoek, maar ook op basis van nieuwe gesprekken met mensen die hem van dichtbij hebben gekend. Gène Bervoets wil niet zomaar een klassiek levensverhaal brengen, maar juist dieper graven naar het hoe en het waarom van Bosmans’ buitenissige, mysterieuze en tot de verbeelding sprekende persoonlijkheid.

Het stuk werd geschreven door Rick de Leeuw naar aanleiding van de ontwikkeling van een kenniscentrum over Phil Bosmans in Gruitrode. 'Verbeter De Wereld' is kort gezegd niet te missen. Niet in het minst omdat Phil, geboren in Gruitrode, onze buurman was. Het project wordt gerealiseerd in nauwe samenwerking met Bond zonder Naam en het Rijksarchief Hasselt en geniet de gewaardeerde steun van de provincie Limburg. Première op 13 oktober, om 20.15 uur in Meeuwen-Gruitrode.