Titel

UiTverkocht: Uitstap: Ieper - Het einde van de Eerste Wereldoorlog

Wanneer

Wanneer: 
29/09/2018 - 07:00
Prijs: 

€ 11,50

Waar: 
den Ichter
Uitstappen

100 jaar geleden eindigde de Eerste Wereldoorlog. Een moment dat we zelf niet meemaakten, maar wel een moment om te herdenken!

Dat deed ook Koen Vanmechelen met het bijzondere landschapskunstwerk Coming World Remember Me (CWRM). 600.000 beeldjes staan symbool voor de 600.000 slachtoffers die de oorlog maakte in België. Samen vormen de beeldjes een indrukwekkend geheel dat in Provinciaal Domein De Palingbeek in Zonnebeke, Ieper, kan bezocht worden tot 11 november 2018.

Wij plannen graag een bezoek aan deze regio. In de voormiddag neemt een gids ons mee in dit niemandsland naar onder andere het genoemde beeldjesveld. In de namiddag bezoeken we het living history evenement in het Memorial Museum Passchendaele 1917 in Ieper. Groepen uit binnen- en buitenland zullen er scènes uitbeelden, gekleed als en in de context van 1918. De focus van dit evenement en het verhaal dat de historische figuranten brengen ligt op de bevrijding. Naast uniformen, wapens en historische voorwerpen zullen er ook demonstraties te bezichtigen zijn in het teken van het einde van de Groote Oorlog.

Vertrek aan bushalte Dorpsplein. Precieze vertrekuur wordt later nog bekend gemaakt. i.s.m. GC de Drieschaar As en CC de Breughel Bree