Het gemeentebestuur Opglabbeek heeft beslist om het verkeer in het eerste stuk van de Rozenstraat in de omgekeerde richting te laten rijden.

Die beslissing werd genomen naar aanleiding van de werken in het centrum en met het nieuwe schooljaar in het vooruitzicht. De maatregel gaat in vanaf maandag 28 augustus 2017.

Voorheen kon het verkeer vanaf de Kapelstraat links de Rozenstraat inrijden. Nu wordt die rijrichting in het begin van de straat omgekeerd (roze pijl). De auto’s die vanaf de Postweg of de Weg naar Zwartberg komen, kunnen nu de Rozenstraat inrijden richting de Sint-Lambertusschool. Zo wordt de parking van de school vlotter bereikbaar voor ouders die hun kinderen afzetten.

Voor fietsers en voetgangers blijft het een tweerichtingsstraat. Het voetpad aan de linkerkant van de weg wordt nu ook een fietspad. Dit staat duidelijk aangegeven met een verkeersbord.

Het gemeentebestuur hoopt dat met deze maatregel het schoolverkeer toch vlot kan verlopen, ondanks de bouwwerken in het centrum. Wie meer informatie wenst, kan terecht bij de dienst werken op het nummer 089 85 49 62 of via het e-mailadres rene.schreurs@opglabbeek.be.