Titel

uitstap Kröller-Müller museum

Wanneer

Wanneer: 
26/05/2018 - 07:30 tot 20:30
Prijs: 

 Deelnameprijs: € 33,15 inclusief toegang, gidsen, plattegrond en busvervoer.

Waar: 
Kröller-Müller Museum
Uitstappen
Het Nationale Park De Hoge Veluwe staat bekend als de groenste schatkamer van Nederland. Dat slaat niet alleen op het natuurschoon, want het park herbergt met het Kröller-Müller Museum een wereldberoemde collectie moderne en hedendaagse kunst.

We starten de dag met een rondleiding door het Kröller-Müller Museum, met de wereldberoemde collectie schilderijen en tekeningen van kunstenaar Vincent van Gogh. Daarnaast bezit het museum topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso, Auguste Renoir en Piet Mondriaan. Samen met de prachtige beeldentuin – de grootste van Europa - goed voor 25 hectare moderne kunst!

Nog niet uitgekeken? Tijdens de middagpauze heeft u tijd om het museum verder te ontdekken of de beeldentuin in te trekken, waar ruim 160 sculpturen tevoorschijn komen. Eten kan in het Parkrestaurant of u kan zelf een lunchpakket meebrengen.

In de loop van de namiddag stappen we op de fiets richting Jachthuis Sint-Hubertus, enkele kilometers noordwaarts. Onderweg genieten we van het afwisselende landschap van Nationaal Park De Hoge Veluwe, met ruim 5500 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Het Jachthuis is het oude buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller, de grondleggers van het park. Het is wereldberoemd doordat het - voor zover bekend - het enige gesamtkunstwerk van architect Hendrikus Petrus Berlage (1856-1934) is. Dit betekent dat hij naast het gebouw ook het complete interieur en de omgeving - een park met prachtige vijvers - ontwierp.

Opgelet: we wandelen en/of fietsen deze dag heel wat kilometers. Het park beschikt over gratis fietsen, die overal verspreid staan. Waar mogelijk gebruiken we deze om te genieten van de natuurpracht in het park. Wij verwachten van onze deelnemers een basisconditie en –mobiliteit. Dit is nodig om alle activiteiten op tijd te kunnen aanvatten en om onze strakke planning niet in gevaar te brengen.

Een week voor vertrekt ontvangt u de praktische info voor deze daguitstap.

Uitstap i.s.m. CC de Breughel Bree en GC De Drieschaar As.