1. Contactgegevens en openingsuren
  2. Route en parkeren
  3. Zaal huren
  4. Theaterkaffee
  5. Toegankelijkheid
  6. Minimumtarief bij sommige vormingsactiviteiten
  7. Nieuwsbrief

1. Contactgegevens en openingsuren

den Ichter – Kapelstraat 16 - 3660 Opglabbeek

Ticketverkoop, inschrijvingen  en info via:
UiTbalie – Kapelstraat 10 - 3660 Opglabbeek
T 089/81 09 10
uit@opglabbeek.be

Ma: 9 – 12 uur, 13.30 uur – 21.00uur
Di, do & vr: 9 – 12 uur
Wo: 9 – 12 uur, 13.30 – 16 uur

Openingsuren juli en augustus:
Ma: 9 – 12 uur, 13.30 – 19 uur
Di, do & vr: 9 – 12 uur
Wo: 9 – 12 uur, 13.30 – 16 uur

2. Route en parkeren

3. Zaal huren

Gemeenschapscentrum den Ichter beschikt over functionele ruimtes die je kan inhuren voor al je activiteiten. Lees hier de brochure. Voor meer informatie kan je terecht bij de UiTbalie via uit@opglabbeek.be of 089/81 09 10.

4. Theaterkaffee

In het Theaterkaffee kunt u terecht voor een lekker gerecht, een frisse pint en een leuke babbel. Het Theaterkaffee telt 68 zitplaatsen. In de zomer is er een gezellig terras met 40 stoelen. Meer info op www.theaterkaffee.be.

Organiseert u een activiteit in den Ichter dan bent u verplicht drank af te nemen bij het Theaterkaffee. Drank kan u online bestellen via www.opglabbeek.be/drankindenichter of neem contact op  met het Theaterkaffee via 089 25 90 44 of info@theaterkaffee.be.

5. Toegankelijkheid

Ringleiding:
Dankzij de ringleiding in den Ichter kunnen mensen met een hoorapparaat optimaal van onze activiteiten genieten. Slechthorenden kunnen op die manier luisteren in een onvervormde vorm, niet beïnvloed door de afstand tot de geluidsbron en zonder achtergrondgeluid. De ringleiding is beschikbaar voor al onze zittende voorstellingen (Ichterzaal). Bezoekers die hiervan gebruik wensen te maken, vermelden dit best bij reservatie. Wij voorzien de meest geschikte zitplaats.
Hoe werkt het? Zet uw hoorapparaat op de T-stand om gebruik te maken van deze service.

Begeleiderspas:
Het AGB is aangesloten bij het provinciebestuur als organisatie die de begeleiderspas aanvaardt. Een persoon met een handicap kan, onder bepaalde voorwaarden, bij het provinciebestuur een begeleiderspas aanvragen. Met die begeleiderspas kan zijn/ haar begeleider gratis deelnemen aan de geselecteerde activiteit van de aangesloten organisaties. Voor het programma van den Ichter betekent dit dat de begeleider bij alle podiumvoorstellingen van het AGB gratis binnen mag.
Ga naar volgende webpagina voor meer informatie over de begeleiderspas, de voorwaarden en het aanvraagformulier: http://www.limburg.be/begeleiderspas

Rolstoelgebruikers:
Gemeenschapscentrum den Ichter is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Rolstoelgebruikers die een podiumvoorstelling bijwonen vermelden dit best bij reservatie. Wij voorzien dan een toegankelijke zitplaats.

6. Minimumtarief bij sommige vormingsactiviteiten

Vormingplus Limburg wil aan iedereen betaalbare prijzen aanbieden. Daarom hanteren we voor sommige vormingen twee tarieven:

  • Standaardtarief
  • Minimumtarief

Is het standaardtarief echt te hoog voor u en hebt u een beperkt budget als werkzoekende, student of hebt u recht op verhoogde tegemoetkoming? Dan betaalt u de minimumprijs. Hiervoor kunnen we eventueel wel bewijsstukken opvragen.