Het gemeentebestuur vernieuwt en vergroent zijn wagenpark. Sinds februari rijden vier nieuwe wagens op aardgas rond in Opglabbeek.

Het gaat om twee lichte vrachtwagens van het type Iveco Daily en twee bestelwagens van het type Fiat Doblo. De wagens rijden op CNG, wat de Engelstalige afkorting is voor Compressed Natural Gas. Aardgas onder druk in het Nederlands. Het gaat om het soort aardgas waarmee we ook onze woning verwarmen.
 
De nieuwe wagens stoten 95 procent minder fijne deeltjes uit dan benzine- en dieselwagens en hun CO2-uitstoot ligt tot 30 procent lager dan traditionele modellen. Bovendien is aardgas vrijwel overal ter wereld voorradig. De vier voertuigen vervangen enkele wagens uit het huidige wagenpark van Opglabbeek en kostten samen zo’n 126.500 euro. Ze zullen vooral ingezet worden voor verplaatsingen van het personeel of voor de uitvoering van kleine werken. De gemeente ontving ook een premie van Infrax voor de aanleg van hun eigen CNG-tankinstallatie. Met de aankoop wil Opglabbeek een steentje bijdragen aan de promotie van milieuvriendelijke wagens in Vlaanderen.