Helaas duikt er in de gft-bak nog vaak verkeerd materiaal op, bijvoorbeeld plastic. Hierdoor wordt de compostering van het gft bemoeilijkt en wordt de compost minder zuiver. Correct sorteren is dus de boodschap. Zeker als uwilt vermijden dat uw gft-container gevuld aan de straatkant blijft staan: een vervelende zaak.Voortaan wordt de inhoud van uw gft-container bij de ophaling extra goed in de gaten gehouden. Volgt u de sorteerregels niet, dan wordt uw container sowieso niet geledigd envoorzien van een rode kaart.

Voor de uitvoering van de Duinengordel-meerjarenplanning gaat de gemeente Meeuwen-Gruitrode over tot de aanwerving van (m/v):

Dit jaar wandelt of fietst Vlieg door Opglabbeek op zoek naar mooie gebouwen of speciale plekjes in de natuur. Maar Vlieg staat ook stil bij de plaatsen of monumenten waar de oorlog wordt herdacht. Ga je mee op zoek? Haal je deelnemingsformulier af in de bib en ga met het hele gezin op verkenning. Wie weet vind je onderweg wel een schat. Er ligt alvast een kleine beloning klaar in de bib!

Lees hier enkele positieve reacties.

Ben je sociaalvoelend en kan je luisteren naar mensen die het moeilijk hebben? Kan je 1 maal per week 4 uren naar Hasselt komen? Ben je bereid om ook nachtdiensten te doen ?  Dan biedt Tele-Onthaal jou zinvol en verrijkend vrijwilligerswerk !

In oktober start Tele-Onthaal Limburg weer een opleiding voor vrijwilligers. Een informatiebrochure kan je aanvragen via het secretariaat tel. 011 22 77 67 of via limburg@tele-onthaal.be.

Film kijken in het bos? Dat kan! Noteer woensdag 6 augustus met stip in je agenda, want dan kunnen (groot)ouders en (klein)kinderen genieten van de animatiefilm Epic in de bossen rond de Oudsberg.

Voor het derde jaar op rij wonnen de leerlingen van het vierde leerjaar van De Zandloper het leesproject Lees 1 7 en het pakket gloednieuwe strips voor hun klas. Samen lazen ze rond de 10 boeken per leerling.

Standplaats 31 op het kermisplan van Opglabbeek is vrijgekomen. Geïnteresseerden moeten zich ten laatste op 31 juli 2014 kandidaat stellen. Om de diversiteit op de kermis te versterken zal op deze geen lunapark (of soortgelijke inrichting) toegelaten worden, de voorkeurgaat uit naar een kinderattractie .

Iedere schoolvakantie staat er groep enthousiaste animatoren klaar om kinderen een leuke vakantie te bezorgen. Heb jij hier ook zin in? Is dit echt iets voor jou? Word dan ook animator bij speelpleinwerking Deugniet.

Samen met je mede-moni’s bereid je allerlei leuke activiteiten voor en bezorg je tientallen kinderen een plezante tijd. Je krijgt er veel plezier en een vrijwilligersvergoeding voor terug.

Info: Yves Janssen – yves.janssen@opglabbeek.be – 089/810 914

De zomer staat voor de deur en wij kijken alweer uit naar een vakantie bomvol speelpleinplezier. Speelpleinwerking Deugniet staat de hele zomer klaar om alle kinderen van 6 tot 12 jaar (geboortejaar 2008 – 2002) een superleuke vakantie aan te bieden. Bekijk hier het programma.

Abonneren op OPGLABBEEK.be RSS