Wilt u zelf een compostvat opstarten maar weet u niet goed hoe te beginnen? Ondervindt u problemen bij het composteren? Of wilt ugewoon eens een kijkje gaan nemen?

Iedere eerste zaterdag van de maand van april tot oktober is de demoplaats aan het volkstuincomplex geopend tussen 10u tot 12u. De volgende demo is op zaterdag 6 september.De compostmeester vertelt u met plezier de kneepjes van composteren en ecologisch tuinieren.

Het volkstuincomplex is gelegen naast het recyclagepark, Industrieweg-Zuid 2063.

Politie en parket zijn op zoek naar getuigen die verdachte voertuigen hebben opgemerkt op dinsdag 19 augustus 2014 omstreeks 9u op de Donderslagweg in Houthalen-Helchteren, aan oprit nr. 30 van de E314 en op de E314 richting Nederland. Het kan bijvoorbeeld gaan om voertuigen met een gevaarlijk en onregelmatig rijgedrag.

Woon je in Opglabbeek of ben je lid van een Opglabbeekse sportvereniging? En behaalde je afgelopen sportseizoen een kampioenstitel? Dan word je gehuldigd op de Opglabbeekse kampioenenviering.

Geef voor 31 augustus je gegevens door aan de sportdienst van het gemeentebestuur: sport@opglabbeek.be of 089 81 01 69. Ook sportverenigingen mogen de gegevens van hun Opglabbeekse kampioenen doorgeven.

Op 5 augustus starten de wegenwerken op de Weg naar Zwartberg. Over de volledige lengte van de werf wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd. Verkeer richting centrum kan doorrijden, verkeer in de richting van Zwartberg wordt omgeleid via het industrieterrein.

Er worden nieuwe fietspaden en riolering aangelegd. Het wegdek krijgt een nieuwe toplaag.

Helaas duikt er in de gft-bak nog vaak verkeerd materiaal op, bijvoorbeeld plastic. Hierdoor wordt de compostering van het gft bemoeilijkt en wordt de compost minder zuiver. Correct sorteren is dus de boodschap. Zeker als uwilt vermijden dat uw gft-container gevuld aan de straatkant blijft staan: een vervelende zaak.Voortaan wordt de inhoud van uw gft-container bij de ophaling extra goed in de gaten gehouden. Volgt u de sorteerregels niet, dan wordt uw container sowieso niet geledigd envoorzien van een rode kaart.

Voor de uitvoering van de Duinengordel-meerjarenplanning gaat de gemeente Meeuwen-Gruitrode over tot de aanwerving van (m/v):

  • projectcoördinator
  • projectmedewerker

Bekijk de advertentie voor meer info over de functies en sollicitatieprocedure.

Abonneren op OPGLABBEEK.be RSS