De regelgeving rond ruimtelijke ordening en milieu is complex. Vragen over bouwen en verbouwen vereisen voldoende tijd om te behandelen. Daardoor ontstaat er vaak een lange wachttijd aan de loketten.
Daarom werkt de dienst ruimte-huisvesting vanaf 2 mei op afspraak. U maakt op voorhand een afspraak via het algemeen nummer 089 81 01 00. Wij doen vooraf het nodige opzoekingswerk, zodat we u onmiddellijk kunnen helpen zonder wachttijden aan het loket.

Van 5 tot en met 9 mei vinden er militaire oefeningen plaats in onze provincie. De oefening vindt plaats op militair en burgerterrein. Er worden wielvoertuigen, rupsvoertuigen en laagvliegende helikopters ingezet. Bij eventueel geleden schade dient u binnen de 48 uur aangifte te doen.

Op donderdag 1 mei zijn alle diensten van gemeente en OCMW gesloten. Op 2 mei zijn we weer open.

Samen 13 miljoen stappen zetten naar Brazilië, dat moet lukken. Van 16 mei tot 16 juni 2014 loopt een stappencompetitie tussen inwoners van verschillende Vlaamse gemeenten. In de aanloop naar het WK-voetbal in juni stapt ook onze gemeente gedurende 1 maand symbolisch richting Brazilië. De gemeentes zullen het tegen elkaar opnemen en dit in verhouding tot het aantal inwoners. Met 50 inwoners die gemiddeld elke dat 8.500 stappen zetten, zal Opglabbeek  op tijd aankomen om de eerste wedstrijd van de Rode Duivels te zien.

Op zondag 25 mei 2014 is het verkiezingsdag. We kiezen dan 124 volksvertegenwoordigers voor het Vlaams Parlement, 150 volksvertegenwoordigers voor de Kamer en 21 Europese volksvertegenwoordigers. Bekijk hier meer informatie.

Abonneren op OPGLABBEEK.be RSS